میانگین امتیاز کاربران به این پست :
 |  امتیاز 5 از  5  (از 501 رای)

تاثیر شیوع بیماری کرونا بر کسب و کارهای عروسی

1401/04/31 | تعداد نظرات :0 |
تشریفات مجالس صبور
|
برگزاری مراسم

تاثیر شیوع بیماری کرونا بر کسب و کارهای عروسی شاید بیش از مشاغل دیگر بوده و هست. کرونا مهمان ناخوانده ای بود که از سال 1399 مهمان ما در کشورمان شد و باعث گردید تا مسائل و مشکلات زیادی در بخش های مختلف کشور به وجود آید.

کرونا باعث شد تقریبا تمام دورهمی ها از هم پاشیده شود و حتی افراد خانواده از یکدیگر فاصله بگیرند. در این شرایط هیچ کس به فکر برگزاری مراسم ختم عزیزان خود نیز نبود، چه رسد به مراسم ازدواج و عروسی! این مطلب از سایت تشریفات مجالس صبور به تاثیر شیوع بیماری کرونا بر کسب و کارهای عروسی می پردازد.

روند عروسی در زمان شیوع کروناروند عروسی در زمان شیوع کرونا

چه کسب و کارهای مرتبط با عروسی با شیوع بیماری کرونا دچار مشکل شدند؟

عروسی و ازدواج یکی از جالب ترین و جذاب ترین مراسماتی است که در هر شهر و کشوری در تمام دنیا برگزار می شود. جذابیت این مراسم باعث شده است تا مشاغل مختلفی در ارتباط با عروسی شکل بگیرد. برخی از مشاغل نیز به طور مستقیم با این رسم زیبا مرتبط هستند. از جمله مشاغل مرتبط با عروسی باید به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

  • تالارهای عروسی
  • آتلیه های عکاسی
  • رستوران ها
  • دیزاینر و طراحان دکوراسیون
  • طراحان و فروشندگان لباس عروس و داماد
  • تولید کنندگان کیک و شیرینی
  • آرایشگاه های مردانه و زنانه
  • طلا فروشی ها
  • فروشندگان لوازم خانگی
  • مجریان مراسم و دی جی ها
  • کرایه دهندگان خودرو
  • دفاتر ثبت ازدواج
  • و...

دیگر مقالات ما را در این بخش دنبال نمایید

ویژگی های تشریفات عروسی لاکچری

برگزاری مراسم با تشریفات مجالس

رسمی بودن مجالس نامزدی

کدام کسب و کارهای عروسی بیشترین آسیب را از کرونا دیدند؟

اولا جدا از بحث کسب و کارها باید به زوج های جوانی اشاره کنیم که رویای ازدواج آنها را کرونا بر باد داد و یا آن را با تاخیر مواجه کرد. زوج هایی که توافقات خود را انجام داده و آماده برگزاری مراسم بودند که کرونا تبدیل به سنگی بسیار بزرگ در راه رسیدن به ارزوی آنها شد.

اما بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که کسب و کارهایی که در ارتباط با عروسی هستند تعداد زیادی دارند. برخی مستقیم و برخی غیر مستقیم از این اتفاق آسیب دیده اند اما این آسیب ها مساوی نبوده است. برای مثال با قاطعیت می توان گفت که تالار های عروسی بیشترین اسیب را در این میان متحمل شدند.

دفاتر ثبت ازدواج

یکی از منابع مهم درآمد این دفاتر، ثبت رسمی ازدواج بین عروس ها و داماد ها است. گرچه بسیاری از افراد در طی دوران کرونا تلاش کردند برگزاری مراسم را به تاخیر بیاندازند اما ازدواج خود را به شکل رسمی و قانونی ثبت کنند. ولی به طور کلی تعداد ازدواج های ثبت شده طبق برخی آمارها تا 50 درصد کاهش یافت تا طبیعتا درآمد این دفاتر نیز با کاهش حداقل 50 درصدی روبرو باشد.

تالارهای عروسی

با قاطعیت می توان گفت که تاثیر شیوع بیماری کرونا بر کسب و کارهای عروسی در مورد تالارهای عروسی بیش از هر کسب و کار دیگری بوده است. گرچه در ابتدای شیوع این بیماری تالارها در برابر تعطیلی مقاومت شدیدی می کردند اما با فشارهای نهاد های انتظامی آنها مجبور شدند تا درب تالارهای خود را ببندند. فشار این تعطیلات تا حدی بود که برخی از تالارها تا مرز ورشکستگی پیش رفتند و برخی هم به کل عطای میزبانی را به لقایش بخشیدند و تغییر شغل دادند.

افت کاری تشریفات عروسی در زمان ویروس کروناافت کاری تشریفات عروسی در زمان ویروس کرونا

رستوران ها

رستوران ها، کترینگ ها و تهیه غذاها گرچه مستقیما از این اتفاق آسیب ندیدند اما با ارایه شدن پروتکل های بهداشتی از سوی نهاد های قانونی آنها نیز یک بخش مهم از درامد خود که تهیه غذا برای مراسم بزرگی مثل عروسی بود را از دست دادند. البته بعدها با پروتکل های جدید و امکان عرضه غذا به صورت بسته بندی شده کمی از شدت ضرر کرونا بر کسب و کار رستوران ها و مراکز تهیه غذا کاسته شد.

آتلیه های عکاسی

به طور کلی یکی از مهمترین منابع درامدی برای آتلیه های عکاسی، عکاسی و فیلم برداری از عروس و داماد قبل، حین و پس از مراسم عروسی است. گر چه عکاسان و فیلم برداران محل درآمد متنوعی دارند اما نمی توان کتمان کرد که ثبت و تدوین فیلم های عروسی تا چه اندازه در بین سبد درآمدی آنها مهم محسوب می شود.

دیزاینر و طراحان دکوراسیون

طراحان دکوراسیونی که وظیفه طراحی سالن عقد و عروسی را برعهده دارند، یکی از کسب و کارهای مرتبط با عروسی را تشکیل می دهند. البته در میان ممنوعیت ها برای برگزاری مراسم عروسی، برخی افراد تصمیم گرفتند تا مراسم را در باغ های خصوصی و با تعداد مهمانان کم برگزار کنند. که در این شرایط باز هم از کمک طراحان سفر عقد استفاده می شد.

طراحان، تولید کنندگان و فروشندگان لباس عروس و داماد

این دست از مشاغل شامل کرایه دهندگان لباس نیز می شود. با کاهش تعداد عروسی ها و یا تعویق مراسم عروسی، درآمد این دسته از مشاغل مرتبط با عروسی نیز در طول دوره کرونا دچار کاهش چشمگیری شد. هر چند برخی از افراد صرفا مراسم عروسی را به تاخیر انداختند و اما برای مجالس عقد خصوصی لباس خریداری کردند.

آسیب کرونا به کسب و کارهای عروسیآسیب کرونا به کسب و کارهای عروسی

تولید کنندگان کیک و شیرینی

کیک، شیرینی و پذیرایی حین مراسم یکی از خوشمزه ترین و بهترین قسمت های مراسم برای مهمانان محسوب می شود. طبیعا با ممنوع بودن برگزاری مراسم و یا اجبار به بسته بندی خوراکی ها، کسب و کار این قشر از کسب و کارهای مرتبط با عروسی در ایام کرونا نیز به شدت کساد شد.

آرایشگاه های مردانه و زنانه

گریم و ارایش عروس و داماد در هر جشن عروسی جایگاه ویژه ای دارند. سالن های آرایش مخصوص عروس و داماد با دریافت هزینه های سنگین، زوج ها را آماده برگزاری جشن می کردند که کرونا همه چیز را نابود کرده و از هم پاشید. گرچه آرایشگران به طور معمول درامد خود در ایام کرونا را داشتند اما بخش مهمی از آن یعنی آرایش عروس و داماد از آن کم شده بود.

آسیب به سایر کسب و کارهای مرتبط با عروسی در ایام کرونا

اما اگر ریزتر نکاه کنیم، کسب و کارهای مختلفی را پیدا خواهید کرد که حتی درصدی از اتفاقات مرتبط با عروسی سود می برند. برای مثال آژانس های کرایه دهند خودرو برای عروسی در این ایام بخشی از مشتریان مهم خود را از دست دادند. طلافروش ها نیز با به تعویق افتادن برخی جشن های ازدواج سود کمتری از فروش طلا داشتند.

مجریان مراسم و دی جی ها نیز بیکاری به همراه بازاری کاملا کساد را پشت سر گذاشتند. در نهایت نیز باید به فروشندگان لوازم خانگی و جهیزیه اشاره کنیم که آنها نیز دچار کاهش میزان سود دهی بابت کاهش خرید ها شدند.

امتیاز کاربران به این پست

به این پست امتیاز دهید
با تشکر امتیاز شما می باشد
ثبت دیدگاه
دسته بندی ها
آخرین پست ها
تگ ها